4 os.
25 min
Łatwe
3.00 zł / os.
Zupa warzywna z pesto
Składniki przepisu
½ opakowanie makaronu tricolore torti Pasta La Vista
½ opakowania fasolki zielonej Zaczarowany Ogród
1 cebula
1 marchewka
1 pomidor
1 cukinia
1 ząbek czosnku Zaczarowany Ogród
4 gałązki bazylii
800 ml bulionu warzywnego
4 łyżki zielonego pesto Pasta La Vista
2 łyżki oliwy z oliwek Philosophie
sól, pieprz Na Szlaku Smaku, do smaku
Przygotowanie przepisu

Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Marchewkę obierz ze skórki i pokrój w talarki. Cukinię przekrój na pół. Za pomocą łyżki usuń nasiona, a cukinię pokrój w półplasterki. Cebulę obierz i pokrój w pióra. Czosnek obierz, zmiażdż i drobno posiekaj. Pomidora sparz, obierz ze skórki i pokrój w kostkę.

W garnku rozgrzej oliwę i wrzuć na nią cebulę. Smaż przez 3-4 minuty, a następnie dodaj czosnek i smaż jeszcze przez minutę. Po tym czasie dodaj marchewkę i smaż jeszcze przez 4 minuty. Następnie dodaj cukinię, pomidora i zieloną fasolkę. Warzywa zalej bulionem i gotuj na małym ogniu przez 10-12 minut.

Gotową zupę dopraw do smaku solą i pieprzem. Zupę podawaj z makaronem i bazyliowym pesto.